Behandlingar

Medicinsk fotvård

Medicinsk fotvård är behandlande men vänder sig även till personer med t.ex. rörelsesvårigheter och/eller svaga händer som behöver hjälp med förebyggande fotvård. Denna behandling är momsbefriad. Behandlingen innefattar:

Det går också att boka behandling av enskilda problemområden, t.ex. liktornar, nageltrång, vårtor och fräsning problemnaglar.

Slipning av tånaglar pågår
fotbad

Friskvårds-
behandlingar

Fotvård som friskvård

Denna fotvård är för att förebygga framtida fotproblem. Den innefattar ej behandling av t.ex liktornar, vårtor och akuta nageltrång. Denna behandling är friskvårdsberättigad och momsbelagd. Behandlingen innefattar:

Vid fotproblem boka istället Medicinsk fotvård.

Fotvård på jobbet

Om din arbetsplats erbjuder friskvård som personalförmån så kan den användas till bl. a fotvård som friskvård. Du hjälper då dina fötter och din kropp att förebygga problem. 

Denna behandling passar såväl de som står och går mycket för att förebygga förhårdnader och stela och ömma fötter som för de som är mycket stillasittande då försämrad cirkulation kan orsaka problem i bla fötterna. Efter en skön förebyggande behandling, lite egenvårdsråd och andra tips kommer dina fötter att tacka dig och din arbetsgivare!

Är du en arbetsgivare så kan du erbjuda din personal regelbunden fotvård på plats för att minska och/eller förhindra skador. Boka in regelbundna hel- eller halvdagar då jag tar hand om de anställda och deras fötter på plats hos er. 

Lymfbehandlingar

Varför är ett väl fungerande lymfsystem så viktigt? Kortfattat så ansvarar lymfsystemet för att städa kroppen från skräp och slaggprodukter samt att försvara dig från tex virus, bakterier, svamp och cancerceller. Det flödet vill du inte ha stopp i!

När du kommer på ditt första besök hos mig börjar vi alltid med en konsultation för att se vad just du behöver hjälp med och sen avslutar vi med lymfmassage.

Det är många delar som hänger ihop och som påverkar lymfsystemet och lymfflödet. 

Vi kommer bl a att prata om :

Fundera lite på dessa punkter innan ditt första besök så kommer vi enklare kunna bygga just din behandlingsplan. 

Behandlingarna och de verktyg du får lära dig hjälper ditt lymfsystem till ett bättre flöde och förhindrar stagnationer som annars resulterar i svullnader och ett ännu sämre flöde.

Jag erbjuder följande behandlingar:

Kund får lymfmassage i Täby
Kvinna ligger på andullationsbädd

Andullationsmassage

Andullationsmassage är en typ av behandling som kombinerar vibrationer med infraröd värme. Andullationsmassage ökar välbefinnandet och ger avslappning samtidigt som det kan sätta igång många gynnsamma processer både i muskler och inre organ. Tillsammans befrämjar andullationen cirkulationen av blod och lymfa samt påverkar energin i cellerna. Effekten av andullation upplevs som behaglig värme och avslappning. Massagen förbättrar sömnen, reducerar kroppens stressnivåer och lindrar smärta. Du behåller kläderna på under behandlingen. 

Coachning i lymfhälsa, andning, kost, stress och fothälsa

Jag lär dig använda enkla men kraftfulla verktyg inom det område du behöver hjälp med.  Jag förser dig med verktygen men det är du som gör jobbet

Kvinna som blir coachad

Walk & Talk

Under en 60 min promenad samtalar vi om det Du behöver hjälp med. Det kan röra allt möjligt inom områdena;

Vi träffas redo att gå på utsatt tid. Toalett finns i väntrummet på kliniken. Tänk på att klä dig efter väder ☀️🌦🌧

SPA-behandlingar

Avslappnande, lymfdränerande och mjukgörande ansiktsmassage samt massage av nacke och dekolletage. Behandlingen börjar med en rengöring och under massagen tillförs mjukgörande, åtstramande och lugnande ansiktsprodukter. Under behandlingen används förutom mina händer/fingrar även gua sha och/eller koppor. OBS! Meddela ev allergier! Mjukgörande Anti-age Lymfdränage Lymfmassage Ansiktsmassage

Kvinna som får ansiktsmassage
Scroll to Top